Calea Bucureștiului, Nr. 13, Săcele, Brașov, 505600, România
Reservations: 0040 268 508 009

Atractii locale

Obiective turistice si culturale Brasov

Biserica Neagra – (secolele 14 – 15), cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand cea mai mare orga mecanica Buchholz functionala din Europa, alcatuita din 3993 de tuburi si 76 de registre. Aici puteti asculta concerte cu muzica clasica si preclasica (concertul cu ocazia Craciunului este celebru). Tot aici se poate admira cea mai mare colectie din Europa de covoare anatoliene din secolele XVI–XVIII, fragmente de pictura murala din secolul XV, o cristelnita din 1472 si multe obiecte vechi. In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Vechea cetatuie a Brasovului – Este o constructie fortificata construita in lemn si piatra, in prezent transformata intr-un restaurant cu totul special.

Prima Scoala Romaneasca – Gazduieste o sectiune care include diverse expozitii din istoria tipariturii (manuscrise vechi, editii princeps, lucrarile tiparite de Coresi). In aceasta cladire exista, sala de clasa a Primei scoli romanesti din Transilvania. In muzeu se mai pot admira carti ferecate in argint, documente de pe vremea lui Stefan cel Mare, un hrisov din 1656, salile Tudor Ciortea (muzica) si Stefan Mironescu (pictura).

Casa Sfatului – dateaza din secolul XV, domina orasul vechi. In prezent este Muzeul de istorie al judetului Brasov, impartit pe patru sectiuni : arheologie, istorie medieval, moderna si contemporana.

Biserica Sf. Bartolomeu – este cel mai vechi monument arhitectural al orasului, construit la mijlocul secolului XIII intr-un stil combinat gotic si romanic. Pe fatada sudica se afla un ceas solar. In 2003 in incinta bisericii s-a deschis un muzeu etnografic cu peste 1500 de obiecte, donate de emigranti, care prezinta o gospodarie tipic saseasca cu tesuturi, mobilier, port sasesc, unelte de tamplarie, de brutarie, de camp etc.

Muzeul de etnografie – Cladirea construita in 1902 gazduieste muzeul etnografic, cu colectii de etnografie si arta populara: ceramica, sticlarie, port popular si textile, oua incondeiate, icoane pe sticla, metal, piele, os, etc. un patrimoniu de 13.600 de obiecte, datate intre secolele XVII – XX, reprezentand Bran, Tara Barsei, Rupea si Tara Oltului.

Piata Sfatului este locul in care se organizau targurile periodice in Evul Mediu si in epoca moderna. Datorita rolului comercial al Brasovului, alaturi de comerciantii sasi si romani, in Piata Sfatului se intalneau negutatori veniti dinTarile Romane si Ungaria. Marfurile erau vamuite langa poarta care se afla in capatul strazii Vamii (strada Muresenilor astazi) de unde se ajungea direct in piata.

Strada Sforii constituie cea mai ingusta ulita din Cetatea Brasovului. Desi unii sustin ca este o strada veche si ca ar fi cea mai ingusta din Europa, totusi, adevarul este ca Strada Sforii a fost creata in sec. XIX ca un gang de acces pentru pompieri.

Obiective turistice langa Brasov

Cetatea Rasnov – una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania a fost construita de catre locuitorii Rasnovului (se pare cu ajutorul celor din Cristian si Vulcan), pentru a se apara impotriva atacurilor tot mai frecvente ale hoardelor turce si tatare din secolele 13-14. Cetatea fiind construita de catre taranii din zona nu are un stil arhitectonic consacrat cel mai important criteriu in constructie a fost ca cetatea sa fie cat mai greu de cucerit. Astfel a fost construit din piatra si caramida pe un deal stancos din apropierea orasului.

Castelul Bran – situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi. In prezent sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar muzeul satului, aflat in curtea castelului, va invita sa porniti o calatorie prin timp pentru a vedea cum traiau si gospodareau taranii ce locuiau in culoarul Rucar-Bran si sa cunoasteti traditiile si evenimentele importante din viata lor.

Cetatea Rupea – situata pe o stanca de bazalt, monument al naturii, la 30 km de Brasov, inspre Sighisoara, dateaza de mai bine de 2000 de ani, fiind modificata si imbunatatita de-a lungul timpurilor. Cetatea Rupea a fost ridicata pe ruinele unor cetati mult mai vechi, inca de pe timpul dacilor. E si usor de inteles de ce: pozitia inalta, de pe dealul Cohalmului, iti ofera o priveliste pana hat departe a Podisului Tarnavelor si o transforma intr-o locatie strategica de invidiat.

Cetatea Fagarasului, asezata la jumatatea drumului intre Brasov si Sibiu, detinea in Evul mediu o pozitie strategica dominanta in sudul Transilvaniei, fiind construita la sfarsitul secolului al XIV-lea, pe locul unei fortificatii mai vechi din lemn cu val de pamant. Dupa 1688, castelul este folosit de austrieci in scop exclusiv militar, constructia degradandu-se progresiv. Intre 1948 si 1960 cetatea este transformata de regimul comunist in inchisoare politica. Intre 1964-1977 cetatea a fost restaurata si amenajata partial ca muzeu.
Obiective de agrement

Complexul Paradisul Acvatic si-a deschis portile in 23 iulie 2007 la Brasov, iar aici puteti gasi, iarna sau vara, piscine moderne, acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, dar si terenuri de tenis si fotbal.

Aqua Park este cel mai mare parc acvatic din Romania cu o suprafata de aproximativ 4 Ha. Dispune de 7 topogane dintre care 3 pentru colaci si unul cu 5 piste, piscina pentru relaxare, 4 terenuri de fotbal, scena pentru evenimente, 4 baruri terestre dintre care unul in apa si un restaurant.

Parc Aventura Brasov a fost inaugurat in 15 mai 2008.

Parcul de Aventura este o noua activitate in aer liber in Romania ce cuprinde: 100 de ateliere (jocuri) impartite in 8 parcursuri de dificultati progresive. Parcul de Aventura se adreseaza unui public foarte larg : familiilor, copiilor incepand de la 4 ani, adolescentilor, adultilor si intreprinderilor (team- building).

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania, un important centru turistic international, si totodata un cartier al municipiului Brasov. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate ( o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport ( pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, etc.